Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Over

 
Rossell de Fijter en Jacqueline van Lent en hebben in 2018 het modelabel Manteau Riche opgericht. Deze kimonojas, geinspireerd op de jaren 20-30, kan als jas, vest en jurk worden gedragen. 
Manteau Riche wil oude waardes als ambachtelijkheid, draagbaarheid en elegantie samenbrengen in een kledingstuk, de kimonojas.

Label

 
Wij kopen restantstoffen op bij handelaren die fabriekjes afrijden in Italië en Frankrijk. Het linnen zijn restanten van een bedrijf uit Oosterhout bij Nijmegen. 
De Manteau's worden in Nederland geproduceerd. Op diverse kledingstukken hebben wij antieke ornamenten verwerkt uit de jaren 30. De schoonheid van het handwerk en de enorme vakmanschap waarmee deze items zijn gemaakt, spreken tot de verbeelding.
De jassen zijn op een couturemanier afgewerkt met alle naden afgezet met satijnband. We produceren enkele stuks en alle jassen zijn genummerd. Het zijn vrijwel unieke exemplaren.

 

Inspiratie

Het interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen, is voor ons een inspirerende periode, waar Manteau Riche haar collecties op baseert. In tegenstelling tot de praktische kleding overdag, was de avondkleding bijzonder glamoureus, met lange jurken, mooie kaftanachtige jassen die de nadruk legden op de vrouwelijke vormen. De prachtige embroiderie, coutureafwerking en losse silhouetten vind je terug in Manteau Riche.
Over ons
 
Rossell de Fijter (links) heeft een beroepsopleiding in de mode gedaan en studeert nu aan het Amsterdam Fashion Institute. Hij heeft stage gelopen bij Monique Colligon, waar hij couturetechnieken ontwikkelde en zelf stof heeft gemaakt van petflessen. Oude couturetechnieken zoals het pikeren van de revers op paardenhaar en het met de hand borduren van de knoopsgaten maken zijn werk van hoge kwaliteit.
 
Jacqueline van Lent (rechts) heeft een communicatieopleiding gedaan en runde de afgelopen 13 jaar het modelabel Mode Met een Missie, dat vrouwen met een kwetsbare achtergrond een zinvolle dagbesteding bood en een opstap naar werk. Hier was zij verantwoordelijk voor de collecties, stoffeninkoop en PR& Marketing.
Zij heeft kennis opgedaan van vooral natuurlijke stoffen (linnen, wol en zijdes).

Verkooppunten

 
Via Instagram: 
Bel met 06-22235471. 
De jas wordt opgestuurd.
 
Humanoid Shop Arnhem: 
HUMANOID STORE ARNHEM
Weverstraat 15
Arnhem, telnr.
026-4451698 (winkel open op afspraak)
 
 
Liv Stores:
Twijnstraat 41
Utrecht
30 2000 294 | + 6158 44 000 Open van woensdag t/m zaterdag 11:00 tot 17:00 en zondag van 13:00 tot 18:00
Mail: info@livstores.nl
 
 
Capelli di Marjelli:
De Zuiling 20
Elst 06-20622255 (alleen op afspraak)
 
 
Maritiem:
Dorpsstraat 94, 8899 AL Vlieland
www.vlielandmaritiem.nl
06 13626394
 
Gerz Fashion:
Oudedijk 155-B
3061 AB Kralingen (Rotterdam)
010 751 9542
info@gerz.nl

 

 
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?